Räkröra
Detta är en favorit. Enkelt, gott och rätt så billigt. Brukar göra dethär lite på högt och är inte så noga med hur mycket jag lägger av vad men på ett ungefär är det såhär...
Du behöver:
-1 påse räkor (ca. 180g)
-några stora matskedar med ekologisk turkisk yoghurt
(funkar också med crem fraiche eller gräddfil men rekommenderar yoghurten. Funkar utmärkt till nästan allt)
-en halv rödlök
-färsk dill
-peppar
-en citron
Gör såhär:
-Tina upp räkorna om de är djupfrysta och skölj dem lite.
-Häll räkorna i en skål och blanda i turkisk yoghurt.
-Hacka löken fint och klipp dillen och rör ner dem i skålen. Peppra och pressa i lite citronsaft. Färdigt!
Funkar också att göra dethär med tonfisk istället för räkor, helt samma princip men byt ut dillen och löken (om du vill) mot ex. gurka hackad i små små tärningar.
Dehär rörorna passar utmärkt till ex. ugnsbakad potatis. Vanlig potatis funkar också bra om man har tidsbrist :)
Också mycket gott på rågbröd!
Du behöver:
-1 påse räkor (ca. 180g)
-några stora matskedar med ekologisk turkisk yoghurt
(funkar också med crem fraiche eller gräddfil men rekommenderar yoghurten. Funkar utmärkt till nästan allt)
-en halv rödlök
-färsk dill
-peppar
-en citron
Gör såhär:
-Tina upp räkorna om de är djupfrysta och skölj dem lite.
-Häll räkorna i en skål och blanda i turkisk yoghurt.
-Hacka löken fint och klipp dillen och rör ner dem i skålen. Peppra och pressa i lite citronsaft. Färdigt!
Funkar också att göra dethär med tonfisk istället för räkor, helt samma princip men byt ut dillen och löken (om du vill) mot ex. gurka hackad i små små tärningar.
Dehär rörorna passar utmärkt till ex. ugnsbakad potatis. Vanlig potatis funkar också bra om man har tidsbrist :)
Också mycket gott på rågbröd!
Kommentarer
Trackback