Semester-öl
Höh, låter lite väl sommrigt kanske men ordagrant så har jag semester i 2 dagar som blir 4 dagar när veckoslutet är med. Dricker också en mörk öl förtillfället, varav rubriken. Gillar att prova på nya, intressanta sorter än dom där karjala, koff, lapinkulta.. De smakar rentutsagt piss när man väl vidgat sitt smaksinne på annat :D
Hade föresten 9 dagar semester (4 dagar helg inräknad) för 2 veckor sedan. VÄLBEHÖVLIGA sådanna eftersom jag inte varit ledig en enda vardag sedan jag började jobba i oktober (!) (förutom julafton då och någon annan helgdag)
Slutar jobbet redan den 14 april då jag tar ut mina sista lediga dagar. Skulle annars sluta den 21 april. Gud jag kommer nog satt sakna min arbetsplats tror jag.. och ungarna. Fast det är skönt att sluta, det blir vår och härliga tider så känns det ändå vemodigt. Fick tyvärr inte fortsätta i maj eftersom "staden skall spara" som det nu alltid heter. Sucks. Kommer ju inte att komma in pengar på samma sätt som de senaste månaderna heller efter att jobbet är slut men det får jag leva med. Hoppas på ett sommarjobb och får dessutom ut försäkringspengar på våren och sommaren som jag är otroligt tacksam för. Det kunde inte komma lämpligare eftersom det inte blivit nästan nått sparat sedan jag började jobba. Pengarna har gått åt mycket mera än jag trodde. Att flytta hem till Ekenäs över sommaren är skönt p.g.a att det är så härlig miljö att vistas i under dessa heta dagar. Tillika så väntar jag inte alls på det eftersom jag inte ens har ett eget rum mera och "mitt eget liv" har jag ju så att säga här i denna underbara kämppä! Somtur håller vi den under sommaren tills hyreskontraktet går ut den 1 september. Sedan förnyar iallafall Jeppe det och bor kvar p.g.a. skolan. Själv vet jag inte vart jag hamnar men hoppas ju på att bo kvar här. Känns iallafall så skönt att ha den kvar över sommaren och få komma hit när man känner för det <3
Förtillfället puttrar "risgrynsgröten" på. Tänkte utnyttja en utgången mjölk (ekonomiskt och ekologiskt ;D) för att imorgon fortsätta laga karelska piroger. Har alltid trott att de är svårt att laga sådanna men icke. Superlätt, mättande och underbart gott tillsammans med äggsmör som är pricken över i:et. Bara att koka grötris och blanda ihop själva degen (rågmjöl, vatten och salt), kavla ut och fylla degplattorna med riset, in i ugnen och vips! Färdigt!
Tänkte också hinna med att baka morotssemlor imorgon. Lovely med hembakat bröd.
Ha det gött!
Vigge
Hade föresten 9 dagar semester (4 dagar helg inräknad) för 2 veckor sedan. VÄLBEHÖVLIGA sådanna eftersom jag inte varit ledig en enda vardag sedan jag började jobba i oktober (!) (förutom julafton då och någon annan helgdag)
Slutar jobbet redan den 14 april då jag tar ut mina sista lediga dagar. Skulle annars sluta den 21 april. Gud jag kommer nog satt sakna min arbetsplats tror jag.. och ungarna. Fast det är skönt att sluta, det blir vår och härliga tider så känns det ändå vemodigt. Fick tyvärr inte fortsätta i maj eftersom "staden skall spara" som det nu alltid heter. Sucks. Kommer ju inte att komma in pengar på samma sätt som de senaste månaderna heller efter att jobbet är slut men det får jag leva med. Hoppas på ett sommarjobb och får dessutom ut försäkringspengar på våren och sommaren som jag är otroligt tacksam för. Det kunde inte komma lämpligare eftersom det inte blivit nästan nått sparat sedan jag började jobba. Pengarna har gått åt mycket mera än jag trodde. Att flytta hem till Ekenäs över sommaren är skönt p.g.a att det är så härlig miljö att vistas i under dessa heta dagar. Tillika så väntar jag inte alls på det eftersom jag inte ens har ett eget rum mera och "mitt eget liv" har jag ju så att säga här i denna underbara kämppä! Somtur håller vi den under sommaren tills hyreskontraktet går ut den 1 september. Sedan förnyar iallafall Jeppe det och bor kvar p.g.a. skolan. Själv vet jag inte vart jag hamnar men hoppas ju på att bo kvar här. Känns iallafall så skönt att ha den kvar över sommaren och få komma hit när man känner för det <3
Förtillfället puttrar "risgrynsgröten" på. Tänkte utnyttja en utgången mjölk (ekonomiskt och ekologiskt ;D) för att imorgon fortsätta laga karelska piroger. Har alltid trott att de är svårt att laga sådanna men icke. Superlätt, mättande och underbart gott tillsammans med äggsmör som är pricken över i:et. Bara att koka grötris och blanda ihop själva degen (rågmjöl, vatten och salt), kavla ut och fylla degplattorna med riset, in i ugnen och vips! Färdigt!
Tänkte också hinna med att baka morotssemlor imorgon. Lovely med hembakat bröd.
Ha det gött!
Vigge
Kommentarer
Trackback